تبلیغات
درسهای زندگی - طرز تهیه کوبه حلب
 
درسهای زندگی
من مسئول حرفی هستم که میگویم نه چیزی که تو می فهمی
درباره وبلاگ



مدیر وبلاگ : ملیحه امینی
نویسندگان
نظرسنجی
ایا مطالب وبلاگ را مفید میدانید؟







آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :


برای نمایش تصاویر گالری كلیك كنید


کد گالری

كد ماوس

این سایت را حمایت می کنم

مواد  لازم:

گوشت چرخ کرده 300 گرم

پیاز 2عدد متوسط

کشمش 150 گرم

نعناوجعفری100 گرم

دارچین 1 ق م

نمک فلفل و ادویه به میزان دلخواه

اینها مواد داخل کوبه بود.

حالا مواد لازم برای تهیه کوبه:

برنج 2 استکان

سیب زمینی اب پز 1عدد متوسط

تخم مرغ 2عدد

 زرد چوبه 1 ق مربا خوری پر

ابتدا برنج رو با اب فراوان وکمی نمک وزرد چوبه میذاریم بپزد انقدر که نرم وشفته بشه .هر وقت هم که احساس کردی هنوز به اون حد نرسیده دوباره اب اضاف میکنیم تا کاملا نرم بشه وحالت خمیری پیدا کنه.

بعد از پخت میذاریم برنج کمی خنک بشه بعد سیب زمینی اب پز رو رنده کرده به برنج اضاف میکنیم

بعد در کاسه ای تخم مرغ ها را میزنیم وبه مواد بالا اضاف میکنیم انقدر ورز میدهیم تا خمیر یک شکلی حاصل شود بعد به اندازه یک نارنگی برمیداریم از مواد گوشتی داخلش میگذاریم بعد درون روغن خیلی داغ بطوری که درروغن غوطه ور باشد  سرخ میکنیم.نوش جان

طرز تهیه باقالی پلو

باماهیچه...


 

مواد لازم برای ۴ نفر (یا حتی ۶ نفر)*:

گوشت ماهیچه ی گوسفندی**‌______________________٨٠٠ گرم تا ١ کیلو

پیاز متوسط______________________________________٢ +١ عدد

رب گوجه فرنگی_________________________________٧٠ گرم‌‌(٢ قاشق غذاخوری)

رنجفیل تازه ی رنده شده __________________________١ قاشق غذاخوری

گرام ماسالا ____________________________________١ قاشق غذاخوری

سیر _________________________________________ ۵ حبه

برگ بو‌________________________________________ ١ عدد

زعفران دم کرده ________________________________ ١ استکان

برنج _________________________________________ ۴ پیمانه

شوید*** _____________________________________حدوداً ١٠ قاشق غذاخوری

باقالی سبز ____________________________________٢ پیمانه****

*:من خیلی گوشت دوست دارم. شاید نفری ٢٠٠ تا ٢۵٠ گرم زیاد باشه، می تونید گوشت رو تا ۴٠٠ ، ۵٠٠ گرم کاهش بدید. یا این رو واسه ٨ نفر درست کنید. ولی برنج و باقالی و شوید رو مقدارش رو تغییر بدید واسه ٨ نفر کم می آد این مقدار.

**: ماهیچه ی گوسفندی بهترین انتخاب واسه باقالی پلوست. ولی سردست هم میشه. کلاً هرچی دوست دارین میشه! نشد که نداره. من با استخوان می پزم.

***: من از شوید خشک استفاده می کنم. مقدارش رو دقیق نمی دونم. چشم ه. اگه خیلی سبز دوست دارین این مقدار خوبه، من شاید گاهی کمتر بریزم. توی طرزتهیه توضیح خواهم داد.

****: مقدار باقالی هم کمی سلیقه ای ه. اگه کم دوست دارین یک تا یک و نیم پیمانه بریزید. یا اگه زیاد تر دوست دارین تا سه پیمانه می تونیدزیادش کنید.

طرزتهیه:

گوشت رو با استخوان (وحتی چربی) با دو تا پیاز و سیر و برگ بو بگذارین با حدود دو لیتر آب بپزد. حرارت رو زیاد کنید، وقتی جوش آمد، کف روی گوشت رو بگیرید. زنجفیل رو اضافه کنید. حرارت رو ملایم کنید و بگذارین گوشت کاملاً بپزد.حدود نیم ساعت سه ربع آخر با درب باز بگذارین بپزه که آبش کمی جمع بشه. و تا مرحله آخر حدود یک تا یک و نیم لیوان آب تویش باقی بمانه.

وقتی گوشت کاملاً پخت نمکش بزنید و بگذارید دو تا جوش بزنه. زیرش رو خاموش کنید. بگذارید کمی خنک بشه ولی سرد نشه. آب گوشت رو صاف کنید. کنار بگذارید.

استخوان های گوشت رو بکشید (معمولاً بدون اینکه به بافت گوشت آسیبی برسه استخوانش جدا میشه وقتی خوب می پزه).

حالا برنجتون رو بذارین خیس بخوره (یادتون نره تو آبش نمک بریزید یا کیسه نمک سنگ بذارین!! (یادش بخیر یاد بچگی و کیسه نمک سنگ مامانی افتادم!!)).

یه پیاز یا اگه دوست دارین دو تا پیاز رو توی روغن سرخ کنید. این پیاز ها رو مدل پیاز داغ مجلسی خرد کنید. (خلالی) می تونید کمی زردچوبه تویش بریزید تا خوشرنگ تر بشه، پیاز ها رو توی تابه کنار بزنید، رب رو توی روغن گوشه ی دیگر تابه سرخ کنید. جوری که حسابی رنگش خوشگل بشه. با پیاز قاطی کنیدش. بعد گوشت ها رو توی این مخلوط سرخ کنید. گرام ماسالا رو اضافه کنید. ( اگر گرام ماسالا ندارین دارچین، فلفل سیاه، جوزهندی ، تخم گشنیز آسیاب شده رو باهم قاطی کنید بریزید. ( دارچینش به نظر من حیاتی ه!)

وقتی گوشت سرخ شدش و خوشنرگ شد، آب گوشت رو تویش بریزید و بگذارین آروم بجوشه.

آب برای برنج بگذارین جوش بیاد، وقتی جوش آمد، نمک اضافه کنید و دوباره صبر کنید جوش بیاد، برنجی که حدود یک ساعت(!!) خیس خورده آبش رو خالی کنید.

!!: این یک ساعتی که میگم بستگی داره به اینکه برنجتون چی باشه، اگه برنج قدیمی باشه میشه دو سه ساعت هم بمونه تو آب ولی برنج تازه نیم ساعت هم بسش ه.

آب نمک که جوش آمد، برنج رو بریزید تویش و حرارت زیاد باشه درب قابلمه باز. کف روی برنج رو با کفگیر بگیرین.

حالا این جا نکته اگه از باقالی تازه استفاده می کنید، دو راه دارین می تونید اینجا باقالی رو بریزید و جوری که حدود یک ربع باقالی قاطی برنج بپزه، و همزمان با برنج آبکشش کنید.

کار دیگه ای که میشه کرد اینه که باقالی رو جدا بپزید و لحظه ی قبل آبکش کردن یا بعد آبکش کردن با برنج مخلوطش کنید.

وقتی یه دونه برنج رو در می آورید بین انگشت سبابه و شصت له می کنید اگه سه تیکه شد، وقت آبکش کردنش ه. (به اصطلاح برنج سه بند شده باشه). برنج رو توی آبکش می ریزیم.

من خودم اینجا باقالی کنسرو شده پوست کنده رو با برنج قاطی می کنم.

اندازه ته قابلمه مخلوط آب روغن درست می کنیم، می گذاریم جوش بیاد، نصفش رو کنار می گذاریم، نصف دیگه رو می ذاریم کف قابلمه بمونه، حالا ته دیگ مورد نظر رو می چینیم. چند قطره زعفران هم کف دیگ می ریزیم ته دیگه خوشرنگ تر میشه!

بعد برنج می ریزیم، یه کمی شوید رو رویش می پاشیم، دوباره برنج، شوید، برنج شوید، جوری که برنج جایی اش سفید نمونه و همه جا یکنواخت شوید داشته باشه. برنج رو به صورت مخروطی توی قابلمه بریزید که دورش ته دیگ نشه (سفت نشه).

آب روغن باقی مونده رو روی برنج می دهیم، نصف قاشق چایخوری دارچین روی برنج می پاشیم، با دم قاشق یا چیزی شبیه آن، سوراخ هایی عمیق توی برنج ایجاد می کنیم.

و درب قابلمه رو می گذاریم، روی حرارت زیاد می ذاریمش. وقتی بخار برنج آمد بالا حرارت رو کم کنید(اگه لازم ه شعله پخش کن بگذارین)، و زمان بدهید تا دم بکشه. (بسته به نوع برنج بین بیست دقیقه تا یک ساعت... یا...)

وقتی دم کشید یه مقدار از روی برنج رو بردارید، زعفران و کره یا روغن حیوانی آب کرده، یا روغن باهاش قاطی کنید) این رو واسه تزیین کنار بگذارین.مقدار دیگه ای زغفران روی گوشت بریزید و یکی دو دقیقه بعد گوشت رو از روی حرارت برمیداریم.

توی دیس یا ظرفی که می خواهید سرو کنید، کمی برنج بریزید، حالا گوشت ها رو روی برنج بچینید، و باز برنج بریزید و اون برنج زغفرانی رو آخر همه.

باقالی پلوتون حاضره، نوش جون خودتون و مهمونتون!

baghali polo

 

 

 

طرزتهیه کله پاچه

 

مواد لازم:

کله گوسفند ۱عدد
پاچه گوسفند ۴عدد
پیاز درشت ۱عدد
زردچوبه ۱ قاشق چای خوری
نمک به مقدار دلخواه
فلفل به مقدار دلخواه
آب سرد ۴ لیوان
نخود در صورت تمایل ۱۰۰ گرم


ظروف و وسایل لازم:

یک قابلمه تقریبا ٧ یا ٨ لیتری

pokhtane%20kale%20pache آموزش پختن کله پاچه

طرز تهیه:

طبخ کله پاچه چیزی نیست بجز گذاشتن آن در دیگ و با حرارت بسیار ملایم پختن. هنر این کار تنها در این است که آنرا خوب تمیز کنید و هنگام طبخ آنرا زیاد نجوشانید و در عوض روی حرارت بسیار ملایم آنرا به شکلی دم کنید و استفاده از ادویه کافی که معمولا فقط نمک زردچوبه و فلفل سیاه و فلفل قرمز هندی است از مهمترین ها ست. شما می توانید کله پاچه پاک کرده بخرید یا می توانید برای تمیز کردن کله پاچه آنرا در آب گرم گذاشته تا خون آن خوب از بین برود و این کار را چندبار تکرار کنید تا کله خوب تمیز شود سپس پوست آنرا کنده و نصفش کنید (آرواره و کله )و داخل آنرا کاملا تمیز کنید .

برای طبخ، کله و پاچه را با هم در یک قابلمه قرار بدهید و آب به اندازه کافی به آن بیفزاید تا جایی که نیمی از کله زیر آب برود بعد یک پیاز را پوست بکنید و به چهار پنج تیکه تقسیم کنید و داخل قابلمه بیندازید همچنین در صورت تمایل می توانید ۱۰۰ گرم یا به اندازه نیاز نخود هم پای آن بریزید زردچوبه هم بزنید و در دیگ را خوب کیپ کنید، حرارت را به صورتی تنظیم کنید که آب زیاد نجوشد و یا حتی نیازی به جوشیدن هم نیست، همین که بتواند درجه آب را به نزدیک صد درجه برساند کفایت می‌کند یا حداکثر و فقط بصورت خیلی ملایم بجوشد.

شما می توانید کله پاچه را شب بار گذاشته و صبح جهت صبحانه نوش جان کنید .

حتما کله پاچه را قبل از بردن سر سفره تمیز کنید و تنها گوشت های قابل خوردن را در ظرف بریزد و استخوان و ضایعات آنرا قبل از سرو کردن از آن جدا کنید.

حتما همراه کله پاچه لیمو ترش هم استفاده کنید.

 

 

طرز تهیه اش دوغ

   

مواد لازم:
دوغ 4 کیلو (دوغ رو حتما از مغازه های لبنیاتی باید تهیه کرد و طعم هم نداشته باشه در ضمن مزه آش کاملا وابسته به مزه دوغ هست اگه دوغ ترش باشه آش ترش می شه اگر هم شیرین باشه باز هم مزه خوبی نخواهد داشت دوغی رو تهیه کنید که مزه ملسی داشته باشه در ضمن خودتون هم سعی نکن ماست رو به دوغ تبدیل کنید چون بر اثر حرارت ممکنه بریده بشه.)
نخود 1 پیمانه سر خالی
تخم مرغ 2 عدد
برنج 1 پیمانه
آرد 2 قاشق غذا خوری سر خالی
گوشت چرخ کرده 150 گرم
سبزی گشنیز و تره به نسبت برابر نیم کیلو ( برگ تازه سیر در صورت در دسترس بودن اگر هم نبود در صورتی که با بوی سیر مشکلی ندارید کمی سیر به آش اضافه کنید)

طرز تهیه:

ابتدا تخم مرغها رو خوب هم بزنید بعد آرد رو اضافه کرده و دوباره هم بزنید تا آرد و تخم مرغ کاملا توی هم حل بشوند. بعد دوغ رو توی قابلمه ریخته و برنج شسته شده و آرد و تخم مرغ و نخود پخته شده رو به اون اضافه کنید. دقت کنید سر قابلمه تون کمی خالی باشه چون ممکنه دوغتون سر بره.
حالا قابلمه رو روی اجاق با حرارت زیاد قرار بدید و مدام با یک ملاقه اون رو هم بزنید. این کار باعث می شه که هم دوغ سر نره و هم اینکه بریده بریده نشه(این کار رو حتما بکنید در غیر اینصورت آش تون خراب میشه).
بعد از اینکه آش به جوشیدن افتاد نمک رو به اندازه دلخواه به اون اضافه کنید.(قبل از جوشیدن این کار نکنید حتما بعد از جوشیدن به اون نمک اضافه کنید) حالا گوشت چرخکرده رو که از قبل به اون نمک و پیاز زده و قلقلی کردید رو به آش اضافه کنید. بعد از اون هم سبزی شسته و خورد شده رو به آش اضافه کنید. حالا زیر اجاق رو کمی کرده و اجازه بدهید سبزی پخته بشه و آش جا بیفته. حداکثر زمان پخت این آش از ابتدا تقریبا 45 دقیقه تا 1 ساعت است.

 

 


 





نوع مطلب : اشپزی، 
برچسب ها : اش دوغ-، کله پاچه، باقالی پلو،
لینک های مرتبط :

       نظرات
سه شنبه 10 مرداد 1391
ملیحه امینی
جمعه 7 مهر 1396 12:26 ق.ظ
ممنون از وبلاگ خوبتون
دوشنبه 9 مرداد 1396 10:02 ب.ظ
Hello colleagues, fastidious article and pleasant urging commented at this place, I am genuinely enjoying by these.
یکشنبه 4 تیر 1396 11:09 ب.ظ
قلب از خود نوشتن در حالی که ظاهر شدن دلنشین در آیا نه حل و
فصل خوب با من پس از برخی از زمان.
جایی در سراسر پاراگراف شما موفق
به من مؤمن متاسفانه فقط
برای کوتاه در حالی که. من با این حال مشکل خود را با جهش در مفروضات و یک خواهد را خوب به پر
همه کسانی معافیت. که شما در واقع که
می توانید انجام من را قطعا تا پایان تحت تاثیر قرار داد.
سه شنبه 26 اردیبهشت 1396 05:26 ق.ظ
ریشه از خود نوشتن در حالی که صدایی دلنشین اصل آیا واقعا نشستن
بسیار خوب با من پس از برخی از زمان.
جایی در سراسر پاراگراف شما قادر به
من مؤمن متاسفانه فقط برای while.
من این مشکل خود را با جهش در مفروضات و
شما ممکن است را سادگی به کمک پر همه کسانی معافیت.

در صورتی که شما در واقع که می توانید انجام من می قطعا بود در گم.
دوشنبه 25 اردیبهشت 1396 03:33 ق.ظ
I am sure this post has touched all the internet people, its really really
pleasant paragraph on building up new weblog.
چهارشنبه 29 مهر 1394 10:24 ب.ظ
با عرض سلام و احترام
بسیار عالی بود از آنها نت برداری شد تا انشاءالله برای همسرم تهیه نمایم / لازم به یادآوریست که اینجانب آشپز نیز می باشم .
با نهایت تشکر و سپاس
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر